Trenger du snekker?

Snekkeryrket er antakelig det eldste håndverkeryrket slik vi kjenner håndverkere i dag. Mulig pottemakere og andre håndverk er noe eldre, men så lenge mennesket har bodd i huler, hytter og hus har det vært behov for mennesker som kan forme materialet tre til noe nyttig.

Ikke bare enkelt

Dette er mer aktuelt i dag enn noen sinne grunnet reguleringer og krav til boliger og bygninger mennesker skal oppholde seg i. Det er ingen enkel sak å bygge en sikker garasje og enda mindre et hus uten at man har en utdannet fagperson til å hjelpe seg. Og enda mindre aktuelt er det å tre på seg snekkerbuksa hver ettermiddag om man har en full jobb ved siden som man skal kontroll på. Så en snekker skal man ikke undervurdere.

Kjenner du kravene?

Det er en masse krav til hvordan bygninger skal bygge i dag. Det er forskjellige krav til isolasjon alt etter hvilke typer vinduer man velger. Og dette kan endre seg om noen år igjen. Vet du hva kravet til isolasjon i veggen er? Eller hvordan du beregner størrelsen på en bærende drager? Eller vet du hva en drager er? Hvordan finner du ut om en vegg som skal flyttes er lettvegg eller bærende? Vet du kostnadene ved å flytte en slik vegg eller kan du i det hele tatt beregne det?

Trygghet har høy verdi

Kjenner du ikke til alle disse svarene er det best å skygge unna de største prosjektene på tomta di og heller leie inn en fagperson. Den tryggheten du får ved å betale for en med erfaring og kanskje mestermerke på bilen sin har høy verdi det også. Dessuten har du da klagerett. Gjør du jobben selv er det bare kona som har klagerett. Og den varer i mer enn 5 år.

Hva mer kan en snekker gjøre?

De fleste tradisjonelle snekkere liker å bygge bygg. Altså litt grovere arbeid. På fagspråket kalles det en tømrer. Så skal du ha bygget et vitrineskap eller en himmelseng på mål til den lille prinsessen er det best å ringe en finsnekker. Eller snekker som det egentlig heter. Men om det er en terrasse du ikke får begynt på eller du trenger hjelp til å rehabilitere 2 etasjen er en snekker (tømrer) mer enn villig til å gi deg pris på jobben. En snekker holder ofte både elektriker og rørlegger i ørene under et byggeprosjekt. Så slipper du det også. Det skader uansett ikke å spørre.

Snekker