Hva gjør en rørlegger?

Hva gjør en rørlegger?

 

Hva kan jeg forvente at en rørlegger gjør når jeg har leid han inn?

Om du bygger nytt eller renoverer et det rørleggeren som skal trekke og koble alle rør med vann i. Men det er snekkerens oppgave og lage hull i bærende bjelker slik at rør kan føres gjennom.

Å lage hull i vegger og gips eller annet bekledningsmateriale ordner rørleggeren selv.

 

Søppel etter en rørlegger

Etter at oppdraget er ferdig skal du som oppdragsgiver fjerne søppelet som blir igjen på vanlig måte. Det skal selvsagt sorteres. Om du ikke vil sitte igjen med ansvaret for søpla må du avtale med rørlegger på forhånd at de skal ta med seg all søpla selv. Det kan føre til en liten prisøkning i tilbudet da bedrifter må betale avgift for å kvitte seg med avfallet. Men det er ikke alle rørleggere som tar seg ekstra betalt for dette.

Er det snakk om en liten jobb dere det kun skal byttes en pakning eller noe slik er det aldri noe problem å få rørleggeren til å rydde etter seg.

 

Oppussing bad

Når det er på tide med oppussing av bad så kommer en rørlegger virkelig til sin rett. Oppussing av bad er et stort prosjekt med mange potensielle faremomenter i form av fremtidig vannlekkasje eller andre feil som både kan og vil føre til avkortning i forsikringen om ikke jobben er utført av en rørlegger eller en annen fagmann. Så selv om det kan synes fristende å spare noen kroner på å gjøre en del av oppussingsjobben selv, er det en lur investering å sette bort hele jobben til en rørlegger. Mange rørleggerbedrifter tilbyr å holde i hele prosjektet for deg og levere på tidsfristen.

 

Dyrt prosjekt

For å sikre at du får en riktig pris på jobben er det veldig lurt å be om flere tilbud fra forskjellige aktører. Da er det selvsagt viktig å sjekke flere ting enn bare pris. Se denne listen for tips til hva du skal se etter i et tilbud.

Og er det slik at du foretrekker et tilbud men det er langt fra det billigste, så er rørleggeren helt sikkert åpen for å diskutere pris og materialvalg med deg.

 

Materialer

Dyre fliser og servanter kan ta et oppussingsprosjekt av bad til de helt store høyder hvis vi tenker på prisnivå.

Tenk derfor gjennom hva som er viktig for deg og spør rørleggeren om alternativer til det du i utgangspunktet hadde fått forespeilet.

 

Tid

Tid i et prosjekt er nok for de fleste av oss viktigere enn det vi hadde sett for oss. En rørlegger tjener mest penger når prosjekter flyter bra og blir ferdige på tid. Men realiteten er dessverre av og til slik at en rørlegger som får inn et nytt prosjekt der han ser for seg å kunne tjene noen mer penger ofte kan nedprioritere å få ferdig et privatprosjekt. For en vanlig familie vil hver eneste dag uten et skikkelig bad oppleves som irriterende.

Hvor blir det av rørleggeren? Er nok et spørsmål som har voldet mye frustrasjon i mange hjem opp gjennom tidene.

Derfor er det viktig at du som forbruker har en klar formening om jobben som skal gjøres, skriver en kontrakt med rørlegger som også inneholder dagmulkter.Rørlegger