Når må jeg kontakte elektriker?

Går sikringene med jevne mellomrom eller bruker du mange skjøteledninger rundt i huset for å møte behovet? Ja da er det på tide å kontakte en elektriker som kan hjelpe deg ut av strømproblemet en gang for alle.

Her i Norge bruker vi mye energi på oppvarming av hus og boliger. Slik ha det vært lenge og slik kommer det til å bli i fremtiden da vi har et klima som krever oppvarming store deler av året og en mørk vintertid da vi trenger mye lys. Dette har ført Norge opp på verdenstoppen i forbruk at energi og spesielt i form av elektrisk kraft. Ikke rart det finnes flere tusen elektrikere her til lands.

Avdekk behovet

Med et så høyt strømforbruk som vi har her til lands er det viktig at det elektriske anlegget er sikkert og at det dekker husholdningens behov. Gjør det ikke det er faren for overbelastning, kreative løsninger og dertil økt fare for ulykker overhengende. Det er her en elektriker kommer inn i bildet. Men du trenger ikke la en elektriker gjøre hele jobben for deg. Det er smarte måter å forberede jobben på slik at det ikke trenger å bli så dyrt. Da over du godt etterpå at to grunner: El anlegget er sikkert og det er penger igjen på kontoen.

Sjekk el anlegget i huset

Å finne punkter i huset du vil utbedre er ikke vanskelig, og de fleste av oss må jo tenke litt på økonomien i når vi skal prioritere hva som skal fikses. Bare tanken på at en elektriker skal saumfare huset for deg mens timene løper kan jo ta motet fra de fleste av oss. Men det er en god del enkle øvelser du kan gjøre for selv å finne de punktene ved det elektriske anlegget som må sjekkes og eventuelt utbedres. Denne sjekklisten er meget hendig og krever ikke noen form for kunnskap om elektriske anlegg. Resultatet av testen vil fort avdekke om du trenger en elektriker på besøk. Bruk denne sjekkisten på huset eller hytta for å finne ut om det er på tide å ringe elektrikeren. (link til sjekkliste)Skriv ned det du vil en elektriker skal gjøre for deg

Når testen er unnagjort så vil du fort se om behovet for en elektriker er tilstede. Da er det viktig både for din egen del og for elektrikeren sin del at du skriver opp de punktene du vil at elektrikeren skal se på for deg. Et utydelig oppdrag kan fort lede til flere timer på fakturaen enn det du så for deg og at det i sin tur igjen fører til at det kan oppstå uenighet eller tvist mellom dere i etterkant. Og det er det jo ingen som ønsker.

Få inn tilbud fra flere elektrikere – vurder hvem du skal bruke

Når du skal innhente tilbud fra en elektriker eller fler er det viktig å lese tilbudet nøye. Det er ikke alltid det billigste tilbudet har den beste løsningen. Eller det kan være andre aspekter som er utelatt et tilbud men som er med i et annet. Ta deg derfor tid til å lese gjennom alle tilbudene og sammenlign før du velger.

Skriv kontrakt med elektrikeren

Å ha jobben definert på et papir er alltid lurt. Her syndes det mye i følge denne rapporten fra SIFO om forbrukernes forhold til kjøp av håndverktjenester. De fleste kan nok selv tenke seg alle fordele det er ved å definere hva som skal gjøres, innen når og til hvilken pris. Oppstår det noe uforutsett underveis så vil håndverker alltid ha et initiativ til å ta det opp med deg før han gjør noe da det ikke dekkes av kontrakten. Så kan dere skrive en ny kontrakt som et tilegg til den dere allerede har.

Få flere tilbud fra elektrikere i ditt område via Anbudshjelpen.noElektriker