Hva gjør en elektriker?

En elektrikers arbeidsdag kan bestå av mange oppgaver, det gjelder spesielt for en elektriker som jobber mot privatmarkedet.  Oppdragene kan spenne fra å  flytte noen stikkontakter, bytte ut det elektriske anlegget i en hus eller legge inn strøm i nybygg. Det finnes mange typer elektrikere men det er den tradisjonelle bygnings elektrikeren de fleste av oss forbinder med ordet elektriker.

Det kan se skummelt ut å rote i et sikringsskap når vi vet hvor vondt det gjør å få seg en ”karamell”. Nettopp det er en elektriker utdannet for å unngå. De vet å skru av strømmen før de setter i gang med arbeidet for å sikre at ingen ledninger med strøm i ligger åpent eller kan forvolde skade.

Tidlig opp

Som elektriker begynner dagen ofte før alle andre har kommet seg ut av senga, for å sikre en effektiv arbeidsdag.
Når elektrikeren er fremme på arbeidsplassen må utstyret ut av bilen og på plass der resten av dagen skal tilbringes. Frem med tegninger og så er det bare å sette i gang. Feste el-rør, trekke kabler, mantle av, koble til, skru på plass, borre hull, avtale med snekker, ned i bilen å hente noe som mangler, sjekke at delene som trengs er tilstede, bestille mer, avtale neste skritt med de andre håndverkerne, følge opp eventuelt andre kolleger og så videre. Slik går dagen unna i et voldsomt tempo, men kravet til at jobben blir utført i henhold til sertifisering fires det aldri på.

Kontor i bilen

Bilen fungerer veldig ofte som kontor for en elektriker. Alt av kvitteringer, arbeidsbeskrivelser, tegninger og lignende må fraktes med i bilen. Selv om ny teknologi som for eksempel Handyman (link til handyman) har gjort behovet for papirer mindre så er det allikevel alltid en utfordring for en liten elektrikerbedrift å holde god orden.

Alt dette gjør at en dag for elektrikere sjelden er lik den andre.

Ved større oppdrag vil det selvsagt fortone seg noe annerledes. Jobben blir mer rutinemessig dersom et leilighetskompleks eller borettslag skal skifte ut el-anlegg i 100 leiligheter. Men som en hovedregel er elektrikerens arbeidsdag variert, spennende og ikke minst nyttig.

Få fler tilbud på jobben din enkelt med Anbudshjelpen.noElektriker